Livet med en tvilingsøster med angst!!!

Hei, nå skal jeg fortelle noe som jeg hatt på hjertet ganske lenge. 

Siden barneskolen(rundt 6/7 klasee) begynte søstern min å slite med sosial angst. Noe som blei en kamp for meg og mamma. Men hun har fått hjelp fram til nå som funker helt greit, men kunne vært bedre. 

Hun vil ikke reise noen sted, bare hjem og gjøre det hun vil. Hun hadde jo en hobby og det var jo hest, som vi begge hadde til felles. 

Men hobbyen hennes begynte å dabbe av, og et eller to år senre, så fikk hun intriesse for kamera, noe som har blitt gankse flink med og hjelper henne med og komme ut døra par ganger i uka. For to år siden fikk vi oss en hund, som har hjulpet både meg og henne. Hunden er verdnes bestevennen man kan ha når man har vanskelige tider. 

Det negative hun sliter med: 

 • Hun sitter mye inne og gjør ikke noe stort. 
 • Hun vil ikke gjøre noe sosialt som å være med venner, som f.eks. bare hjemme hos oss med venne. 
 • Går på tabletter som skal gjøre dagen enklere til tider, men det gjør at hun for en anne regaskjon, som vi ikke håpet på. 
 • Hun blir fort frustrert over igjenting, f.eks vis jeg har gjort noe bra løpa av en dag, så er det ikke bra nok hun
 • Fordi hun vil også prøve å oppnå det å, men hun klarer det ikke. 
 • Hun liker å ha kontroll på alle andre, sånn hun at hun får gjøre det hun vil. 
 • Og hun låser seg på sitt og det ikke andre vil. 

Det postive med seg selv: 

 • Hun har blitt mere sosail enn for 3 årsiden, som er veldig bra. 
 • Hun er en glad og posetive person og omgjenglig. 
 • Drivkraft, hunden og karma! 
 • Hun blir blir med på ting vis hun er klar for det. 
Hvordan jeg føler det oppi styret i hverdagen

Det går greit å leve med søster som sliter, men det er ganske slitsom til tider, når man får kjeft av at man ikke gjort hun en dritt. 

Jeg går på skole som krever mye av deg til tider. Men når søstern min skal kreve så mye av meg når jeg sliten den funker ikke. Jeg vil ha et liv, som ikke skal styres av min egen søster, men jeg lar hun ikke styre meg, fordi det knekker meg. Jeg trenger og puste og være fri. Ikke at hun sier, du får ikke lov til gå ut i kveld. Fordi du må være her for å passe på meg eller noe den duren. 

Greit at hun ikke stoler på seg og ikke har selvtilt på normalt nivå. Men jeg har sett veggen med min søster, kommer hun fremover, eller skal hun bare site og glo i veggen i flere år til? Hun har planner, men skal hun fulleføre dem. 

Det er bra hun setter seg mål for år etter år, men og fullføre er det de fleste sliter med. Men jeg vil at hun skal fulleføre målene sine. Få seg jobb og egen leilighet når hun blir eldere og ha et liv og være sosial. 

Det er bra og fullføre noe, da føler man seg vel i det samfunnet som er i dag, men jobb og god lønning og har kanskje en famille. Da føler man seg ikke avleine. Mitt mål er å fullefør det jeg har begynt på og få seg jobb eller læringsplass i en annen kommune og ut av Hallingdal. 

Jeg håper hun vånker opp av sin eggeskal. Og se lyset i tunnelen. Men ting blir bedre med hun, men jeg synes hun har for mye med seg selv og de som hjelper hun. Hjelper henne ikke nok. Noe jeg synes er veldig synd. 

Hun må bli med på de som hjelper henne. De må ikke la henne styre, noe hun gjør nok fra før av. Man kan styre litt selv, men ikke for mye til tider. Hun må si JA ikke nei det før som offestet til negative i hennes liv nå. 

Men når jeg delt litt av mitt liv, som jeg synes synd, dumt og trist. Jeg savner min søster hun var før. Det var så mye bedre det er nå. 

Men håper mine leser eller dere som titter innom, skjønner hva jeg er oppi hverdagen. Men jeg blitt sånn at kan ikke bry meg, for ellers ødelegger det min hverdag. Men jeg bryr meg mye om hun og er veldig glad i hun, så jeg håper om noen år. At det bedre syn på dette enn det er nå. 

Vi blogges 


4 kommentarer


Ida
-17.02.2013 kl:17:52


Det kan ikke være lett.. Stå på!
Rasine
-17.02.2013 kl:17:53


kjro95: Fin blogg :)
lifeofmye
-17.02.2013 kl:18:42


Elsker bloggen din er fast leser<3 hadde vært koselig hvis du hadde stukket innom min blogg å skrevet en kommentar<3
pastelcupcake
-17.02.2013 kl:18:44


Viste ikke at det var så tungt for de rundt den med sosial angst :/ hvilken reaksjon var det hun fikk av de tablettene?

Skriv en ny kommentar